ETUSIVU       UUTISIA       ESITTELY       KOIRAMME       KASVATTIMME       KUVIA       PENTUJA       LINKIT

 

Ajateltavaa pennunostajalle!


Mukavaa, että olet päätynyt sivuillemme suunnitellessasi Irlanninsetteriä uudeksi
jäseneksi perheeseesi.

Oletko varmasti harkinnut koiran ottamista tarkkaan?

Koiran omistaminen pitää nimittäin sisällään pääsääntöisesti aivan ihania elämyksiä ja antoisaa yhteiseloa, mutta koiraperheen
elämään kuuluu myös niitä ikävämpiä asioita aina kuraisista tassunjäljistä valkoisella sohvalla mahdollisesti kalliisiin eläinlääkärikuluihin. Pennusta ei kasva itsestään fiksu ja filmaattinen vaan sen kouluttaminen vaatii runsaasti aikaa ja vaivannäköä. Kannattaa siis vielä kerran istua illalla pöydän ääreen ja miettiä tosissaan, onko sinulla aikaa koiralle ja miten pentu tulee muuttamaan elämäänne. Koko perheen pitää yksimielisesti haluta uutta perheenjäsentä ja sitoutua sen hoitamiseen jopa 15 vuodeksi.

Jos tämän aivoriihen jälkeen edelleen haluat Irlanninsetterin, niin kerron pennuistamme lisää.

Mikäli olet kiinnostunut pennuistamme, voimme ottaa alustavasti nimesi ja yhteystietosi ylös jo ennen pentujen syntymää, mutta "varauksen" teemme vasta, kun pennut ovat syntyneet. Emmehän vielä tässä vaiheessa tiedä, montako ja minkä merkkisiä vauvoja on tulossa. Ihan virallisesti pentu on sinulle varattu vasta, kun olemme tavanneet sinut ja perheesi henkilökohtaisesti. Kasvattajana olemme osaltamme vastuussa koiran elämästä myös jatkossa, joten pyrimme löytämään joka pennulle sopivan ja hyvän kodin. On siis syytä varautua siihen, että kyselemme kaikenlaista, ennen kuin saat lupauksen pennusta :) Uskomme myös, että sinulle on mielenkiintoista tavata pennut, niiden emä, muut koiramme ja meidätkin ennen kuin sitoudut ottamaan meiltä koiran. Tässä vaiheessa myös sinä voit vielä muuttaa mielesi, jos siltä tuntuu Jos olemme molemmat, sinä ja me, sitä mieltä, että kasvattimme on sinulle ja perheeseesi sopiva, varaamme pennun sinulle. Pentuvaraus on voimassa, kun varausmaksu on suoritettu. Se on osa pennun kauppahintaa eikä sitä palauteta, mikäli jostain syystä muutat mielesi ja haluat perua varauksen.

Kun tulet katsomaan ensimmäistä kertaa pentujamme, mieti etukäteen, mitä haluat meiltä kysyä.
Tilanne on varmasti niin jännittävä, että tärkeätkin asiat unohtuvat pentulaatikon reunalla. Laita vaikkapa lapulle sinulle tärkeitä tai epäselviä asioita. Mieti myös, mitä haluaisit koirasi kanssa tehdä tai harrastaa. Näin me voimme alustavasti miettiä, mikä pennuistamme sopisi sinulle ja sinun toiveisiisi parhaiten. Pentunakin koirien temperamenteissa on jo eroa, joten sopivan kodin löytäminen esim. sähäkälle kuumakallelle on kaikkien edun mukaista…

Pennut muuttavat uusiin koteihinsa 7-8 vkon ikäisenä. Pennut luovutetaan rekisteröityinä, eläinlääkärin tarkastamina,
madotettuina ja tunnistusmerkittyinä.

Mukaasi saat säkin koiraruokaa, jota toivomme sinun syöttävän pennulle jatkossakin mahdollisuuksien mukaan.
Annamme mukaan myös infopaketin Irlanninsetteristä sekä hoito- ja ruokintaohjeita.

Suosittelemme pennun vakuuttamista. Eläinvakuutuksia on monenlaisia; jotkut vakuutukset korvaavat vain koiran
kuoleman tai katoamisen, toiset taas korvaavat osan eläinlääkärikuluista tai 3. osapuolelle mahdollisesta onnettomuudesta tms. aiheutuneet vahingot. Kannattaa selvittää tätäkin asiaa hieman etukäteen, sillä ei ole mitenkään ennenkuulumatonta, että vahinkoja sattuu tai että koira sairastuu.

Pennut tulevat aina olemaan meille tärkeitä, joten jatkossa toivomme teidän pitävän meihin yhteyttä ja kertovan koiran
kuulumisia. Valokuvat ja jutut kiinnostavat aina! Jaamme mielellämme omia kokemuksiamme koiran omistamiseen liittyvissä asioissa ja autamme mahdollisten ongelmien yllättäessä. Tyhmiä kysymyksiä ei olekaan, eikä ongelmien kanssa kannata painia yksistään kovin pitkään. Olemme poikkeuksetta aina kotona, joten meille voi aina poiketa kyläilemään ja näyttämään, kuinka pentu on kasvanut ja kertomaan kuulumisia.

Sari ja Jukka